Golddiggersugardaddy-party-GHHC-2020.jpg
 

GHHC G-Hockey

GHHC G-Hockey
 

Vanaf het jaar 2000 is er G-hockey gekomen op GHHC 'Groningen'. G-hockey is hockey voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedere zaterdag, van half 10 tot half 11, staat er een grote groep enthousiastelingen op het veld (op dit moment 24 spelers en 12 begeleiders). Jong en oud, ervaren of minder ervaren hockeyers, bij ons is (bijna) iedereen welkom!

 

 
Elke zaterdag staat er voor de G-hockeyers een training op het programma. Nadat we in de kring alle namen hebben geoefend, beginnen we met een warming-up, gevolgd door oefeningen met bal en stick en we sluiten af met onderlinge wedstrijdjes. Na de training drinken we met de hele groep een glaasje limonade en is er tijd voor spelers, ouders en begeleiders om na te kletsen. We trainen in twee groepen, G1 en G2. In G1 spelen de meer ervaren hockeyers. Deze doen mee aan een landelijke competitie. G2 speelt regelmatig onderlinge wedstrijden. Naast de trainingen en competitiewedstrijden nemen wij deel aan landelijke G-hockeytoernooien. Hoogtepunt is de nationale Special Olympics*, die om de twee jaar georganiseerd wordt.

Om alle G-hockeyers goed te begeleiden tijdens de training staan er elke week twee hoofdtrainers en gemiddeld acht vrijwilligers op het veld. Het doel is om elke speler lekker te laten bewegen en te stimuleren beter te gaan hockeyen, waarbij plezier hebben het allerbelangrijkste is.

Wil je een keertje meetrainen met deze enthousiaste groep, dan ben je van harte welkom! Heb je nog vragen over G-hockey bij GHHC 'Groningen'? Neem dan contact op met:

Xandra Peletier, tel: 06-12501036 / e-mail: [email protected]
Inge de Graaf, tel: 06-10338261 / e-mail: [email protected]
 
* Zie de website www.specialolympics.nl/ onder "evenementen" - "nationaal" 

 

Hoofdsponsor

EvenementenVrijdag 28 februari - Themafeest Golddiggers en Sugardaddy's

Zondag 8 maart - ABN AMRO Super Sunday en huldiging zaalkampioenen

Zondag 22 maart - Super Sunday 

Zondag 29 maart - Zomertijd 

Vrijdag 3 april - Pubquiz

Zondag 5 april - Super Sunday 

Zaterdag 29 april - Super Jeugd Hockeydag 

Zondag 3 mei - Super Sunday 

Zondag 17 mei - Super Sunday Webshop